Informatii referitoare la implementarea proiectul „Reabilitare, modernizare si extindere Colegiul National Pedagogic Stefan Odobleja din Municipiul Drobeta Turnu Severin”
Colegiul National Pedagogic Stefan Odobleja este una dintre cele mai mari unitati de invatamant din judetul Mehedinti, scolarizand elevi din toate cilurile de invatamant, incepand cu clasa o si finalizand cu clasa a XII a recrutand asadar elevi din toate zonele judetului Mehedinti. Colegiul a fost si ramane un liceu ravnit de elevii care doresc atat o formare vocationala sau o formare profesionala ulterioara prin studii universitare de lunga durata.
Proiectul raspunde prioritatii 6 ” Investitii in dezvoltarea infrastructurii educationale pentru invatamantul primar si secundar „ din cadrul PR SV Oltenia. Obtinerea finantarii pentru colegiul pedagogic este deosebit de relevantă și benefică pentru municipiu din mai multe motive: a)Îmbunătățirea calității educației: O infrastructură educațională modernă și bine echipată poate contribui la îmbunătățirea calității educației. Clasele bine amenajate și echipate, laboratoarele bine dotate și bibliotecile bine furnizate pot crea un mediu de învățare mai eficient și mai stimulativ pentru elevi. b)Accesibilitate și incluziune: Investiția în infrastructura educațională poate asigura accesul la educație pentru un număr mai mare de elevi, în special pentru cei din zonele rurale sau din medii defavorizate, mai ales ca in cadrul acestei scoli gasim elevi cu CES, elevi orfani, elevi cu domiciliul im mediul rural dar si de etnie roma in procent de cca 27%. c)Siguranță și securitate: Infrastructura educațională modernizată poate aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește siguranța și securitatea elevilor și personalului școlar.
- Obiectivul general al proiectului propus il constituie imbunatatirea infrastructurii de educatie la nivelul Municipiului Drobeta Turnu Severin si implicit a procesului educational, investitii in dezvoltarea infrastructurii educationale pentru invatamant primar si secundar, precum si prin crearea de noi spatii necesare derularii activitatii educationale in cadrul Colegiului National Pedagogic Stefan Odobleja.
- Obiectivele specifice ale proiectului:
-reabilitarea, modernizarea si extinderea colegiului, prin extindere rezultand si o constructie independenta compusa din: 21 Sali de clasa, cancelarie ,cabinet medical, 3 grupuri sanitare pentru fete, 3 grupuri sanitare pentru baieti, grup sanitar pentu profesori, grup sanitar pentru persoanele cu dizabilitati, 4 arhive, hol, 3 birouri, un izolator, o sala de festivitati si trei casa scarii pentru evacuare , ce vor deservi activitatea educationala a Colegiului National Pedagogic Stefan Odobleja, amenajarea noilor sali de 41 13/104 2. 3. clasa si a celorlate spatii se va face astfel incat intreg sediul sa raspunda normelor de functionare a institutilor de invatamant.
Se propune : – dotarea celor 21 sali cu banci, catedre,table magnetice, dulapuri, cuiere, scaune, laptop -uri, videoproiectoare, cosuri gunoi, -amenajarea amfiteatrului cu mobilier specific: laptop, set boxe, microfon, pupitru pentru prezentare, scaune tip fotoliu, masa prezidiu, scaune prezidiu, dotarea cancelariei cu masa modulara si scaune, videoproiector si tabla interactiva , dulapuri, copiator, cos gunoi, laptop, -dotarea cabinetului medical cu scaun, dulap medical, diverse echipamente si instrumentare specifice, conform fisei din DALI,ETC.
– cresterea calitatii actului educational Pe langa cele 21 sali de clasa, se propune extinderea cladirii cu inca 21 sali de clasa plus laborator chimie, biologie ceea ce va permite elevilor sa functioneze intr-un singur schimb si va permite unitatii de invatamant organizarea programului Scoala dupa scoala dupa orele de curs. Totodata va fi asigurata infrastructura adecvata unui act educational de calitate, inclusiv dotari. O infrastructură educațională modernă și bine echipată poate contribui la îmbunătățirea calității educației. Clasele bine amenajate și echipate, laboratoarele bine dotate și bibliotecile bine furnizate pot crea un mediu de învățare mai eficient și mai stimulativ pentru elevi.
- Rezultatele proiectului sunt date de – reabilitarea a peste 3000 mp cladire existenta suprafatautila si extinderea cu inca cca 2390 mp suprafata utila , amenajarea si dotarea unei biblioteci, a doua laboratoare, a unui cabinet medical, a unui cabinet de consiliere, precum si a unui teren de sport,respectiv sala de sport. Dupa incetarea finantarii solicitate, UAT Municipiul Drobeta Turnu Severin va sustine financiar investitia alocand sume necesare mentenantei si asigurarii starii tehnice a cladirii. Aceasta are in aparatul propriu departament care se ocupa de verificarea starii tehnice a cladirilor publice. Acestea au rolul de a verifica starea lucrarilor si a cuprinde in bugetul primariei sumele necesare asigurarii mentenantei in vederea asigurarii sustenabilitatii investitiei. In ceea ce priveste organizarea activitatilor Scoala dupa scoala si Masa calda, unitatea de invatamant va fi responsabila de derularea acestor activitati in continuare precum si de mentinerea unei rate de ocupare de 100% a unitatii de invatamant pe prioada de sustenabibilitate.
- Valoarea totala a proiectului este de 19.739.474,72 lei, din care valoarea eligibila a proiectului fiind 18.824.163,30 lei, iar valoarea cofinanțării eligibile a Beneficiarului reprezentand suma de 376.483,24 RON. Durata proiectului este de 56 de luni, între 28.02.2024-28.09.2028
Ultima modificare: 26.08.2024 – 13:23 de către Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin